Кубинецът Виктор Рамон Андрю Флорес ще играе в отбора по волейбол

...
Кубинецът Виктор Рамон Андрю Флорес ще играе в отбора по волейбол
Коментари Харесай

Волейболният Монтана взе кубинец, преговаря и с още един

Кубинецът Виктор Рамон Андрю Флорес ще играе в тима по волейбол на Монтана през новия сезон в Суперлигата. Договорът е финализиран, волейболист е роден през 2001 година и играе на поста посрещач. Той е национал в държавния отбор на Куба за младежи до 21 години, като ще бъде в състава и за идното международно състезание, на което България и хазаин дружно с Италия през септември.

 „ Спряхме се на кубинци, тъй като няма подобаващи руснаци, които да вземем. Не може всеки сезон да излизат класни състезатели единствено от един клуб, като Локомотив (Новосибирск), които да попълнят мъжки тимове. Това се случва през две-три години. Трябва да има и за тях, с цел да преотстъпват и за други клубове “, разяснява треньорът на Монтана - Даниел Пеев.

Селекционерът добави, че се водят договаряния с още един кубинец. Той играе на поста централен блокировач и също е на 20 години.

„ Затвърждава се наклонността в нашия клуб да работим с млади състезатели, които имат капацитет в тази възрастова група и в това време да имат положителни физически качества и да са национали. Това ни е концепцията “, добави Пеев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР